látogató
számláló
Szállítási információk | Eladó Cialis

Szállítási információk

Rendelés, megrendelés útmutatás.

Fizetési módok, termék átadása-átvétele

A megrendelését az alábbi formában lehetséges kifizetni továbbá átvenni:

Rendelés, megrendelés útmutatás.Előre való utalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legkisebb az ára, mert a hazaszállítási, csomagolási, amellett további anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel a doboz átvételekor a postá (s) nak kifizetni az utánvétel összegét, azzal összefüggésben, hogy a futártól veszi át a terméket, vagy a postán. Az utánvétel díjának kifizetésekor veheti át a megrendelt árut.

Előreutalással való fizetés amellett átvétel: az előreutalás oly nézőpontból lehet pozitívabb, hogy ebben az esetben a postai szállítás díját átvállaljuk, ekképp lényegesen olcsóbban megszerezheti az árucikket. Ahogy megérkezett az összeg cégünkhöz, akkor még aznap feladjuk az árut, eszerint 2-3 nap alatt véghezvihető az egész, továbbá mérsékeltebb árú is.

Előre való utalásnál kérjük, írjon a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet és akkor mi haladéktalanul megírjuk azokat az elérési lehetőségeket e-mailben az Ön számára, amelyre utalni kell a fizetséget. Az utalás közleményéhez írja be pontosan azt a nevet és irányítószámot, mint amit a megrendelésben is írt nekünk, eszerint könnyebben beazonosíthatjuk. Az áru elnevezését kérjük, semmilyen esetben se tüntesse fel az utalás közleményének rovatában, csak csupán a nevét és az irányítószámát tüntesse fel, amit a rendelés alkalmával eljuttatott hozzánk!

Rögtön, amikor megkaptuk az utalást (ez általában néhány óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben tudósítanak bennünket, és úgy aznap már el is küldjük az árut ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely egy, vagy legfeljebb 2 nap alatt garantáltan megérkezik Önhöz, magától értetődően tapintatos csomagban.

Postai vagy futárszolgálati utánvételes kifizetés amellett átvétel: Az utánvételes díjtérítési variáció a legnépszerőbb, azonkívül, leggyakoribb. A szállító a megrendelő címére szállítja a küldeményt amellett az utánvételi költség megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagban elmondható, hogy 20 000 forintig bezárólag egy-két dobozos igénylés esetén elsőbbségi felárral postázott csomagok valamennyi kiszállítási, és egyéb díja mindössze 1500 forint. Eme ár felett, valamint a csomag tömegének növekedése miatt, még 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz házhozszállítási költség. Az igényléskor ezt a kiküldési összeget hozzászámítja a számlázó rendszerünk a termék fogyasztási árán felül, ekképp látja Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz a postaköltsége, így az áruval együttesen pontosan milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét szókapcsolat azt mutatja igazából, hogy az eladó feltüntet a küldeményen egy utánvéti árat, amit óhajt, hogy a vásárló az átvétel alkalmával kiegyenlítsen. Az utánvételi ár a mi esetünkben az áru fogyasztási árából, a postaköltségből, azonfelül a csomagolás költségéből adódik. Beláthatóan ez az utánvételi összeg a vásárolt terméket extra összegekkel emeli, melyet a megrendelőnek kell megfizetnie. A postai utánvéttel való fizetés esetén a szállítónak szükséges megfizetni a küldeményen látható utánvéti árat, és ekkor az árucikket birtokba veheti. Amennyiben nincsenek otthon a címen, ír egy értesítést. A következő verzió a postán maradó utánvételes küldemény, aminél a postán marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre, és mert Önnek nem szükséges a saját lakcímét megírnia a megrendeléskor, eszerint semmiféle tájékoztatást sem kap majd a postától, hogy jött csomagja, eszerint Önnek muszáj bemennie a postahivatalba továbbá leróni az utánvétel árát. A postán maradó csomag bonyolítása azért nem ilyen egyszerű, ha ekképp akarja választani a rendelését, mindenképpen olvassa el az alábbiakat, mert ha már sokszor vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is átalakultak a postázás előírásai, amikről itt informálódhat mélyrehatóan.

Kiszállítás postán maradó küldeményként

RendelésKérem, mindenképpen böngéssze át ezt a postahivatalban maradó útmutató információt, mert lehet, hogy Ön már sok esetben is vásárolt postahivatalban maradó csomagot és azzal minden rendben volt, azonban nemrégiben nagyban változtak a postahivatalban maradó csomagok rendjére létrehozott előírások!

Ez többnyire a legzűrösebb hozzáférési út a benyomásaink szerint, több ok miatt is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagy bevásárló központokban működő postahivatalok nem fogadnak postán maradó csomagokat, ezért azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy az adott város, vagy település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelésüket, ha kivitelezhető, és máris kevesebb panasz fordulhat elő a birtokba vételnél. A postakeresőben olyan kicsi posták, és plázák- üzletközpontjainak postái is megtalálhatóak, ahol nincsen postán maradó küldemény, ez okból kérjük ne ezt, hanem inkább a központi (fő) postahivatalokat jelölje ki!

Számos ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetében egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítőt, mert az Ön saját címét nem is jelölte meg a rendeléskor, hanem csak a posta címét illetve számát, amit a postakeresőben jelölt ki. Ezt tetézi még, hogy sokszor azt mondják a postahivatalba betérő illetőnek, hogy nem is küldték el, vagy eltűnt. Ebben az esetben kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek az igénylés alkalmával felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel garantáltan átadják majd Önnek az ajánlott levelét, amibe az árucikket pakoltuk.

A postán maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postán maradó csomagként, abban az esetben átviszik a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt csomagját. Hogyha a főpostára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

Legfontosabb tennivalók: A postán maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítőt, ezért Önnek kívánatos az igényléstől számítva egy-két napon belül bemennie a jelzett számú vagy című postára az adott településen. Ha 7 munkanapon belül nem fárad be a postahivatalba, abban az esetben a küldeményt visszaküldik a feladóhoz. Ha a postán azt közlik, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy nem találják, abban az esetben a küldeményt azonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal elhárul a bonyodalom! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetben kérje cégünktől, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leghamarabb.

Legnagyobb gond a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett küldeményt (levél formájában) nem mindenkor találják meg egyből a postahivatalban, csak egy úgynevezett küldeményazonosító (RAG) számmal, amivel az összes feladott küldemény útvonala követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám értékelése alapján már 100%-os biztonsággal ki tudják keresni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és átnyújtják Önnek az elvileg „még be sem érkezett” küldeményt. Sokszor a postahivatalban a kevéske motiváció és a kis bérek folytán, feltéve, hogy nincs kimondottan elöl a kért csomag, olyankor szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem érkezett meg, illetve nem találják. Emiatt kell a RAG szám, ami ugyanakkor egy küldemény nyomon követési szám. E számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levélben kérje el vállalatunktól.

A rendelés utáni napon  a küldeménye minden esetben kiküldésre kerül a délután 4 óráig kivitelezett rendeléseknél. A du. 4 óra után leadott rendeléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, abban az esetben képesek vagyunk teljesíteni, ámde amennyiben nem sikerül, akkor következő nap postázzuk őket. A kiküldött összes csomag teljesen egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, ennek következtében könnyű megtalálni a postahivatal számítógépével.

A postán maradó megrendelés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a küldeményeket azonosító számot, azonban ennek hiányában is bemehet a postahivatalba, valamint elkérheti a csomagját, amennyiben normális ügyintézők vannak, abban az esetben megkeresik Önnek egykettőre és átveheti.

Hogyha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a küldeményeket azonosító RAG számot elektronikus levélben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogyha befáradt a postahivatalba és ott azt mondták Önnek, hogy nem jött meg a küldemény, illetve nem találják. A Kapcsolat menüpontban írjon számunkra egy üzenetet!

Emiatt ilyen fontos, hogy igazi levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolatfelvétel teljes maradjon. Esetleg az ilyen kiszállítási bonyodalomnál tudunk Önnek telefonálni, amennyiben nem tud reagálni az üzenetünkre.

Kézbesítés szokásos postai utánvéttel, címre való kiszállítással

A szokásosnak továbbá leggyakoribbnak nevezett postai utánvétel lakáshoz történő házhozszállítása esetén a postás kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) kihozza a küldeményt a lakáshoz, és akkor az átvételkor ki tudja egyenlíteni a postaköltséget a rendelő úgy, hogy a helyszínen a futárnak átadja az utánvételi árat. Az utánvét ára a megrendelt árucikk (ek) árából, a posta- utánvétes, továbbá becsomagolási kiadásokból jön össze. A megrendelésénél egyébként mindenkor jelezzük a kiszállítási költséget is tételesen, eszerint láthatja, hogy a megrendelt árucikken felül mennyi lesz a házhozszállítási költség.

Házhoz való kiküldéskor utánvét alkalmával, ha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a futár, vagy nagyobb értékű az utánvételi összeg, akkor rendszerint a helyszínen hagy egy értesítőt a postaládában.

Sajnálatos módon azt kell az eddigi példák szerint kifejeznünk, hogy a hazaszállítási ellátás nem minden esetben megfelelő, sokszor értesítést sem hagynak a helyszínen a postások/szállítók nem tudni milyen okból, és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszafordítják vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a küldeményünk kiérkezéséről, minthogy nem kapta meg róla az értesítőt, hogy ott járt vele a postás vagy a szállító. A kiút az, hogy a rendelést követően 48 órával legfeljebb, feltéve, hogy nem érkezik meg az adott házhoz a küldeményt, akkor küldenie kell számunkra egy üzenetet a Kapcsolat menüpontban. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot átküldjük Önnek és így ezzel biztos megtalálják a postán.

Probléma, illetve 2 napnál régebbi rendelés esetén, ha nem vehette át a csomagunkat, abban az esetben kérem, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy üzenetet a panaszáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Kiszállítás előre történő utalásnál

Ha Ön előre elküldte részünkre küldemény árát, olyankor az utalás jelentkezése után, aminél SMS-ben informálnak minket, még azonnyomban aznap kiküldjük a küldeményt. Az árucikket szokásos külső hatásoktól védett fóliás átlátszatlan valamint nem kitapogatható zacskóba csomagoljuk be gondosan, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A tapintatos csomagunk ajánlva kerül feladásra utánvét nélkül.

Amennyiben talán el kellett mennie otthonról ezért a postás vagy a futár nem tudta átadni, akkor ott hagy egy értesítést a postaládában Önnek. Ezzel szükséges befáradnia a postára amellett átvenni az ingyen odaadott diszkrét dobozú ajánlott levelét.

Ha nem lett bedobva értesítés és már két-három napja megrendelte az árut, olyankor bizonyára a postás/futár nem hagyott értesítőt az Ön számára, viszont a postahivatalban ott lesz a csomag. Ha akkor se képesek megtalálni, írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy levelet és segítünk Önnek! Az utaláshoz lényeges fizetési tudnivalókat ezen oldal tetején találja meg a Fizetési módnál.

Házhozszállítás tempója, időtartama, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A szállítás idejének mérsékelése, és a tisztelt igénylő mennél jobb ellátása vállalatunk alapvető szabálya! Persze a kedvező házhozszállítási díjakat előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja amellett gyorsasága az irányadó, esetleg a futárszolgálat.

A du. 4 óráig lefolytatott rendeléseknél aznap lezajlik a dropship, más szóval a küldemények kiküldése. Így az aznapi postára adásnál a posta 24-48 óra alatt biztosítja a csomagok átadását egész Magyarországon belül. Eme időtartam ténylegesen is is betartható. A fuvarcégek 1 napos teljesítést biztosítanak.

Az összes csomagot általában normál sürgősségi kiegészítő ellátással vesszük igénybe, amelynek ráadás díja nem éri el a 90 forintot sem.

A vevő kérhet postai extra sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami szavatolja, hogy a még aznap kivitelezett igényléseket másnapra a futár vállalat 5600 forintos összeg fejében a nagyobb városok településein délelőtt 9 órára a kisebb mérető települések esetében maximum déli 12 óráig kézbe adja.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem szavatolja bizonyosan a következő napi kézbesítést, eszerint ha bárkinek okvetlenül kellenek másnap az árucikkeink, abban az esetben kérhet kivételes sürgősségi lehetőséget az ún. EMS lehetőséget, mely esetében a postahivatal szavatolja a következő nap délelőtti átadást.

Postaköltség, utánvétes kiadások, csomagolási díjak a megrendelésnél

A postahivatali utánvétes vétel egy költségesebb lehetőség, mivel az áru költségén felül a postázás díját is a vásárlónak szükséges kifizetnie, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert annál vállalatunk átveszi az összes postázási, azonkívül a többi hozzá járuló díjakat.

A kézbesítési, becsomagolási, illetve utánvéti díj összege átlagosan kisebb értékű árucikkek esetében 1500 forint alatti.

Az értékesebb, így valamelyest nehezebb küldemények esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, viszont rendeléskor a kiszállítási összeget jelezzük önállóan az áru díján felül, ezért részletesen tudni fogja, hogy mennyibe kerül az egész megrendelése egyszerre.

Az időszerű postázási, utánvétes, csomagolási összes összeget, ami még hozzáadódik a termék árához, azt a rendeléskor a rendszer részletezi Önnek.

A lehető legalacsonyabb árú, azonkívül legoptimálisabb hazaszállítási módot tanácsoljuk az Ön számára a legnagyobb titoktartás betartásával.

Postaköltség, utánvétes kiadások, csomagolási díjak a megrendelésnélBajok továbbá teendők az átvétellel, kiszállítással összefüggésben

Természetesen a házhozszállítást, azonfelül a kiküldést is emberek végzik, így néhanapján hibát véthetnek. Ezzel nem lehet baj, minthogy minden egyes kényelmetlenségre megvan a probléma elhárítás az esetleges kényelmetlen problematikák elhárítására.

Nem pont azt a típusú vagy darabszámú terméket kapta, mint amit választott a rendeléskor

Miután online gyógyszerkereskedésünknek minden nap több száz rendelést kell teljesítenie, eszerint megtörténhet, hogy egy kis figyelmetlenség következményeképpen egész véletlenül nem akkora mennyiségő illetve nem azt a terméket csomagoljuk be. Ezeknek persze igen csekély a valószínőségük, viszont, ha ez játszódott le Önnel, abban az esetben sincsen gond, mivel nincs egyéb tennivalója, mintsem a weblap alján levő üzenetküldő őrlapon írni számunkra egy panasztevő levelet, amit rögtön kivizsgálunk még aznap, és amennyiben eszerint történt, abban az esetben kiigazítjuk a tévedésünket persze grátisz.

Az árucikket széttörten vagy szétszakadva kapta meg a borítékból elővéve

Sajnálatosan a kiszállítás közben a nem szakszerűen kezelt azonkívül szállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Ezekre a hibás csomagokra a Magyar Posta nyújt garanciát, gyógyszerkereskedésünk nem fog kárpótlást nyújtani a különböző szállító cégek által okozott károkért.

Az efféle probléma általánosságban csupán roppant ritkán fordult elő, de a megrendelők mondták, hogy a levél (bliszter) szét van szakítva, ellenben attól még egyáltalán nem lett baja a terméknek, eszerint nem kívántak az elképzelhető csekély sérüléseken panaszkodni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Cégünk nagyon ügyel a villámgyors, aznapi dropshipre (kiszállításra), így naponta feladjuk a du. 4-ig lebonyolított igényléseket. Ezeknek egy, illetve legfeljebb két nap alatt meg kell érkeznie egész Magyarországon belül akárhová. Feltéve, hogy két nap múlva nem kapta kézhez a küldeményét, abban az esetben mindenképpen jelezze ezt nekünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetet küld a gondjáról, melyben jelölje meg, hogy milyen adatokkal amellett milyen árucikket igényelt, ami még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

•             Nem kapott róla üzenetet, ez okból nem sétált be átvenni a postára, valamint hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez a hiba általában a postahivatalban maradó küldemények esetén következhet be, illetve abban az esetben, ha az adott helyen az utánvétet végző csomagkihordó postás/futár továbbá a szokott postás egészen más. Így hiába panaszkodik a már tán rég ismert postásánál, minthogy nem is ő kapja az utánvételes csomagok házhozszállítási feladatát. Még hagyományos lakcímre való házhozszállításnál is előfordul esetenként, hogy nem hagynak értesítőt, emiatt Ön nem szerez tudomást a csomagunkról és pár nap elteltével visszajuttatják a feladójához.

Azt ajánljuk, hogy okvetlenül hagyjon üzenetet nekünk, amennyiben a megrendeléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem érkezett meg az ajánlva feladott utánvétes csomagunk, és mi küldünk egy küldeményazonosító számot (úgynevezett RAG számot), amire odaadják Önnek értesítő hiányában is a küldeményt. Azaz 48 óránál később semmi esetre se várjon, hanem írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet!

•             A küldemény a postán eltűnt. Ilyen esetben Önnek éppen úgy jeleznie szükségeltetik számunkra, hogy a csomagunk nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és ha elkallódott a küldemény, akkor annak az értékét a posta vállalatunknak megtéríti, de még aznap, amikor ezt megtudtuk, azonkívül bebizonyosodott, hogy elveszett, abban az esetben mi azonnal postázzuk az Ön számára ismételten az igényelt árut és így másnapra valószínűleg meg is érkezik.

Erre egyébiránt csak egyszer volt mind ez idáig precedens. Az a lényeg, hogy amennyiben nem érkezett meg a csomag, abban az esetben mindenképpen üzenjen nekünk, mert az biztos, hogy elküldjük aznap adu. 4 óráig feladott megrendeléseket!

•             Nem lett feladva a küldemény.

Online patikánknak mindenkor van raktáron bármely mennyiségű készlete, eszerint kis híján 100%, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, valamint nem áll módunkban postázni a megrendelt árukat. Talán megtörténhet az, hogy a rendelés kitöltését követően valamely levelezési rendszer nem küldi el a megrendelést cégünkhöz. Ilyenre még nem tudunk egyetlen egy precedenst se.

Küldemény nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám eljuttatása az Ön számára e-mailben, hogyha nem találják a küldeményt

Hogyha azt az információt kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmilyen csomagja nem érkezett Önnek, olyankor közel biztos lehet abban, hogy a postán elkeveredett a csomag. Ilyenkor egy úgynevezett küldemény nyomkövetési RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert minden küldeménynek létezik egy saját azonosító száma, és annak segítségével már kikeresik az Ön csomagját a postán a számítógépbe beütve. A küldeményazonosító RAG szám felmutatását, vagy bediktálását mindig a postahivatalban szükségeltetik lefolytatni, és nem a postásnak/futárnak megmondani, hogy keressen utána.

Ez a csomagokat nyomon követő szám minden esetben 2 betűvel indul amellett 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az „RL” valamint utána 14 darab szám.

A csomagját du. 4 óráig kivitelezett rendelésnél még azon a napon elküldjük, és így 1 vagy 2 nap elteltével már kézhez is kapja. Amennyiben maximum 2 nap elmúltával nem kapta meg, akkor mindenféleképpen juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet a gondjával –  adatainak feltüntetésével,  és mi rögtön visszaírunk és elküldjük az Ön számára ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal ha befárad a postára, ahol így már a számítógépbe beütve jól tudják majd, milyen csomagról érdeklődik, továbbá előkeresik Önnek.

Tapintat, küldemény kinézete- esztétikuma

Gyógyszerkereskedésünk elemi követelménye a titoktartás! Az igénylése semmilyen esetben se fog kiszivárogni harmadik fél felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Számos ügyfélnek nagy zavartokoz, hogy hová is szállíttassák a küldeményt, nehogy bárki is megtudja. A szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és nem szeretne kínos kérdezősködéseket, eszerint merül fel a kérdés, hogy hová is küldesse a csomagot?

A felelet roppant könnyű, azonkívül magától értetődően a legtapintatosabb. A postára postahivatalban maradó levélként. Az okból is olyan egyedülálló ez a lehetőség, mert így Önnek még a saját címét sem szükséges nekünk átadnia, hanem csak a postának a számát vagy a címét (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresőnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez a dolog nem ennyire áttekinthető, jó néhány ismertető, azonfelül tennivaló akad a postán maradó küldeményeknél. Hogyha postahivatalban maradó küldeményt szeretne kérni, úgymond, hogy a postán benn maradjon a csomagja és ne szállítsák ki, abban az esetben ezt mindenféleképpen olvassa át alaposan: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a levél külseje

A kiszállított csomagok külseje, azonkívül formája eléggé egyszerű, semmi nem jelzi a tartalmát. A feladója magánszemély lesz a kellemetlen kíváncsiskodás kihagyása céljából. A csomagot szokásosan, mint levelet küldjük, mert így olcsóbb a csomagnál. A küldemény (levél) egy légbuborékos bélelésű boríték, amelyet még kitapintani sem lehet, azonkívül ezért nem szokott kárt szenvedni sem a levél tartalma, nálunk a tabletták.

A mérsékeltebb árú, vagy súlyú- illetőleg nagyságú igényléseket szóval egy bélelt borítékban adjuk fel, amelynek látványa a következő képen figyelhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb térfogatú rendeléseket kartondobozban küldjük.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor kapott számon

A megrendelésben megírt telefonszámon csupán teljesítési, hazaszállítási gondok során telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, amennyiben e-mailjeinkre nem válaszol egyáltalán. A rendelés visszaigazolása miatt semmiféleképpen se keressük telefonon, hanem csak egy értesítő levelet küldünk az Ön számára.

Még abban az esetben telefonálnánk Önnek, amennyiben sürgős szállítást óhajt másnapra. Ha tán a megadott igénylési információk hiányosak, úgy nem tudunk eleget tenni a megrendelésnek. A telefonhívásnál minden esetben a megrendelést feladó egyént kérjük telefonhoz, azaz megbizonyosodunk arról, hogy kivel beszélgetünk, valamint ha az asszonya vagy a barátja veszi fel a telefonját, abban az esetben se aggódjon pusztán egy eltévedt hívás voltunk rejtett számon, akit nem tudnak visszahívni, vagy visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kényelmetlensége! Eszerint a tapintat 100%-os.

Garancia

Gyógyszerforgalmazó cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosítványával bír, továbbá minden gyógyszerére pénz visszaadási vagy csere kezességet nyújt kedves vásárlóinak!

Netes patikánkban soha nem eshet meg semmikor sem, hogy a nem legális gyógyszerforgalmazókhoz hasonlóan lemásolt árut adjunk el Önnek. Vállalatunk jó hírneve, legitim üzemeltetési jogosítványa, netes gyógyszertári, azonfelül gyógyszer értékesítési jogosultsága miatt sem engedhetné meg, hogy lemásolt tablettákat adjon el, mert akkor bevonják a kereskedés összes jogosultságát. Felfüggesztenék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyártó céggel, 895 offline gyógyszertárral vagyunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban vannak jól prosperáló internetes gyógyszertáraink.

Alább felsoroljuk Önnek azt a 3 legfontosabb szövetséget és testületet, amik a gyógyszerkereskedések, továbbá internetes gyógyszerkereskedések működését, szolgáltatásait, továbbá a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott készítményeket megvizsgálják valamint figyelemmel kísérik, nem megfelelő minőségi szint esetében beszüntetik a patika működtetését, azonkívül bevonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen jogosultságait.

Hogyha a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén cégünk valamint a netes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legnagyobb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek hitelesített felhatalmazásai. Az engedélyek képekben láthat majd a domain névre utaló sűrű vízjeleket, amelyet az okból kellett rátennünk, hogy az engedély nélkül tevékenykedő, nem valódi patikaszereket értékesítő netes boltok ne bírják lemásolni e hivatalos engedélyek okmányait továbbá átírni a sajátjukra.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontban ellenőrizhetőek valamennyi hivatalos adatunkkal együtt.

Ezek a hivatalos iratok áttanulmányozásával már kitisztulhat Ön előtt a kép, hogy cégünk egy törvényesen funkcionáló netes patika, és nem a néhány tucatnyi engedély nélküli hamisított gyógyszerárusító honlapok valamelyike, amikre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is rátereli a figyelmet.

Cégünk ezen kívül csere biztosítékot, végső esetben pénz visszaadási garanciát is szavatol valamennyi patikaszerére, az alábbi jótállási körülmények mellett, hogyha:

•             Ön felnőtt.

•             Ön nem használt drogot, tudatmódosító készítményt szedés során és előtte.

•             Ön tiszteletben tartotta az orvosságra vonatkozó betegtájékoztatót teljességgel.

•             Ön nem használt koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó élelmiszert, italt, vagy egyéb különböző fogyasztási cikket a medicina beszedése során és azt megelőzően.

•             Ön nem érintett máj, vese, szív, tüdőbetegségben amellett nem szed erre/ezekre tablettákat.

•             Ön nem alkalmaz nitrátot tartalmazó, illetve egyéb különböző értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó medicinákat.

•             Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs semmilyen elmegyógyászati rendellenessége, valamint nem használ antidepresszánsokat.

•             Önnek saját hibáján kívüli okokból nem segített eme szer.

•             Ön beleegyezik abba, hogy IP címét és személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás elvárásainak, továbbá a tabletta önhibáján kívüli okokból nem volt eredményes az Ön számára, visszafizetjük a szer árát, vagy kicseréljük egy másik alapanyagú készítményre elsőként.

Pénz visszatérítési, vagy csere biztosíték működése gyakorlatilag

Ha előfordult, hogy Ön minden kritériumot betartott és mégsem segített a termékünk, akkor választhat, hogy a pénzét akarja megkapni, vagy esetleg kicseréljük a gyógyszerkészítményét egy további hatóanyagú termékre. Alapvetően felkínálunk az Ön számára egy eltérő hatóanyagú csere készítményt, amit teljes mértékben ingyen kézbesítünk az Ön számára. Zömmel az egyéb hatóanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert előfordul olyan dolog roppant ritkán, hogy egy hatóanyag valamely okból nem hatásos valakinek. Ellenben ha próbára tesz egy további alapanyagú medicinát, akkor megdöbben a megelégedettségtől, azonkívül máshogy áll gyógyszerkereskedésünkhöz.

Ha vissza kívánja igényelni az árát

Abban az esetben nincs más teendője, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy reklamáló üzenetet, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, azaz egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, postázzon a cégünknek egy kérvényező levelet postai úton arra a névre továbbá címre, amiről a csomagja érkezett. Ebben a kérvényező levélben kérjük, írja le az Ön kedves nevét, személyes adatait, és a felmerülő bonyodalmát a tablettával kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson minket ebben a kérvényben, hogy mifajta hatást amellett mellékhatást érzett a gyógyszer alkalmazásakor, és valamennyi, a hatással összefüggésbe hozható cselekményt. Pl. fogyasztott-e kávét, illetve szeszt az alkalmazása előtt illetőleg alatt, vagy szedett-e együttesen vele egyéb gyógyszereket, valamint hogy hány éves. Ha elküldte ezt a hagyományos írásos levelet a kiszállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, küldjön számunkra megint a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet, amelyre 24 órán belül válaszolunk.

Ha megjött cégünkhöz az írásos levele és azt feldolgoztuk (4-10 nap), akkor még kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, továbbá ha Ön az ismertető szerint járt el és minden fontos szabályunkat követte, akkor jár Önnek a jótállás, ekképp visszautaljuk Önnek a kiadását! Kérjük szépen, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében leírni az utaláshoz kellő személyes adatokat. Kizárólag kézzel írt üzenetet fogadunk el, mert ezt fénymásolnunk kell, amellett be kell küldenünk a központba adminisztrálni. Hogyha akármelyik adatát nem írja le, ami nélkülözhetetlen a pénz visszatérítési garancia érvényesítéséhez, abban az esetben az utalást nem tudjuk véghezvinni. Elsőként, kérjük, legyen szíves, postázza vissza nekünk az igényelt termékét, amely hatástalan volt, és mi kivizsgáljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. Szállítás előtt mindenkor egy jól elrejtett jelet teszünk a készítmény levelére, dobozára, ekképp megismerjük, amennyiben nem gyógyszerkereskedésünktől van a visszaszármaztatott gyógyszerkészítmény. A pénz visszatérítési garanciát kizárólag abban az esetben fogjuk érvényesíteni, feltéve, hogy a gyógyszer leveléből (bliszter) csupáncsak konkrétan maximum 1 pirula hiányzik, illetve gél esetén egy tasak. Amennyiben több szem hiányzik, akkor nem tudjuk majd egyik féle garanciát se biztosítani Önnek még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Ha Ön a garanciáját meg szeretné kapni, akkor kérjük, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva küldjön hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond a különleges reklamációs azonosítási számot, azonkívül tüntesse fel a bankszámlaszámot és az utaláshoz kellő minden adatot. Amennyiben ezeket az adatokat délután 4-ig megírja nekünk, abban az esetben még azon a napon visszaadjuk a kiadását, amely 1 napon belül jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőmentést tárolunk, amennyiben netalán azt találná ki, hogy mégsem utaltunk Önnek. Az igénylés elfogadásával ezeket az előírásokat Ön jóváhagyja.

Ha ki akarjacserélni a tablettákat

Feltéve, hogy az Ön számára valamiért nem volt hatékony a házhoz szállított termék, illetve nem reagált jól éppen arra az alapanyagra, azonban az árával nem megy semmire, hanem inkább próbálkozna egy próbára tenne egy más alapanyagú készítményt, abban az esetben szépen kérjük, juttasson el számunkra egy panaszbejelentő levelet a KAPCSOLAT menüponton át. Ilyenkor küldünk egy Claims Identification Number-t, úgymond egy egyedi panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezután küldjön számunkra egy saját kézzel írt offline kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely az igényelt küldemény kézhez kapásakor annak küldőjeként szerepelt! Eme levélben kérjük, adja meg az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy milyen címre küldjük pontosan a másik szert, azonkívül még azt is, hogy mire óhajtja, hogy kicseréljük a szert! Alapesetben felkínálunk az Ön számára a szakértelmünk szerint egy másik más hatóanyagú terméket, amely cégünk farmakológusai szerint már hatékony lesz. Feltéve, hogy a 2 gyógyszerkészítmény ára között differencia van, ez átutalással, megbeszélést követően megoldható.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs egyéb tennivalója, mint hogy feladja postahivatalban ajánlva, a kézzel írt offline üzenetet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő patikaszer nevét, a Claims Identification Number számával, tehát a különleges reklamációs azonosítási számával egyetemben), azonfelül a rendelt küldeményén lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne gyógyszerkereskedésünk) a megmaradó továbbá kibontott patikaszert visszaküldeni szíveskedjék.